OM OSS

NÅGRA ORD OM OSS

Hannes och Moa Almeräng, det är vi. Äkta makar, och fotografer med hemvist i Göteborg. Här har vi levt och verkat sedan våra vägar möttes på en fotoutbildning i Norrland för 9 år sedan.

För oss båda började fotograferingen som ett intresse som vi märkte att vi hade fallenhet för. När vi sedan utbildade oss och började jobba så blev det såklart något annat. Kanske mer som ett driv att berätta och skapa för andras räkning.

Vi gillar verkligen det vi gör och är övertygade om att bra bilder är centralt i kommunikation av budskap och berättandet av historier.

Hannes Almeräng
Moa Almeräng
Hannes fotar

SÅ HÄR JOBBAR VI

Det är vårt jobb att omsätta din vision till färdiga bilder. Det är det vi brinner för. Att skapa något nytt utifrån dina önskemål.

Vi är medvetna om att många är obekväma framför kameran och därför gör vi vårt bästa för att fotograferingen ska bli avslappnad och lustfylld, då blir bilderna som bäst.

När vi bedömer att behov finns är vi två fotografer. Detta för att effektivisera fotograferingen för dig. Att vara två gör det även möjligt att jobba med ljuset och vinklarna på ett annat sätt.

Som fotografer sitter vi mycket i vårt “mörkrum” (läs framför datorn). När fotograferingen är gjord och när du valt vilka bilder du vill ha redigerar vi dem. Vi korrigerar ljus och kontrast, vitbalans, hudretusch etc. Målet är en naturlig redigering som är lite bättre än vad vi ser med ögat.

BILDSPRÅK

Vi beskriver vårt bildspråk som direkt, stämningsfullt och dokumentärt. Vi värdesätter det naturliga ljuset högt och strävar efter att använda oss av det i den mån det går.

Som fotografer har vi som mål att fånga äktheten i det vi ser. Vår vision är att de bilder vi fotograferar ska få betraktaren att stanna upp. Att de ska få slå an en ton som väcker förundran och nyfikenhet inför mer.

Om oss 2
Om oss 1
Om oss 5
Om oss 4
Om oss 3
Om oss 6

SAMARBETEN

Vi samarbetar med flera fotografer och filmare. Om du är intresserad av rörlig bild så hjälper vi dig gärna.

Christoffer Duff

Christoffer Duff

En av våra samarbetspartners är den här mannen. Christoffer har mångårig erfarenhet av stillbild och film och har en given känsla och ett stort engagemang i allt han företar sig. Han har dessutom en alldeles särskild förmåga att få människor i sin närhet att slappna av vilket är en viktig del av fotografyrket.

För att se en av Christoffers filmer:

KLICKA HÄR