INFO

Q&A

Mycket att tänka på?

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna som dyker upp i samband med att ni planerar ert bröllop.

Klicka här för prislista och mer information om våra olika fotopaket

VARFÖR ÄR NI TVÅ FOTOGRAFER?

Fördelarna med att vara två fotografer är många. Under förberedelserna kan vi dela på oss och vara med brud och brudgum på var sitt håll. Under vigseln kan vi fota händelseförloppet från olika vinklar. Under resten av dagen kan vi återberätta er bröllopsdag mer fullständigt och varierat.

HUR LÅNG TID SKA VI AVSÄTTA FÖR PORTRÄTTFOTO?

Vi brukar räkna med två timmar. Vi strävar efter att den här stunden ska vara en lugn stund för er där ni bara får bry er om varandra. När ni är avslappnade blir bilderna som bäst.

VAR SKA VI FOTA PORTRÄTT?

Vi är vana att komma till nya platser och utifrån förutsättningarna hitta de bästa platserna för porträttsessionen. Om ni har önskemål kring plats och utförande så får ni gärna berätta det för oss när vi träffas för att planera er dag.

VAD GÖR VI OM DET REGNAR?

Det här med vädret är som bekant inget man kan styra över. När det gäller porträttfotograferingen är det oftast inte konstant regn i två timmar och det brukar därför gå bra att fota mellan skurarna. Gör det inte det så kan man få fina bilder inomhus – i en gammal lada eller i vackert slott kanske? Vi rekommenderar att ha ett stiligt paraply att ta fram om det behövs och skor som inte är allt för ömtåliga.

SKA VI BERÄKNA MAT TILL ER?

En hungrig fotograf är en dålig fotograf. Vi blir jätteglada om ni har tänkt kring mat om vi ska vara med och fota under festen.

HUR MYCKET SKA VI BRY OSS OM ER UNDER DAGEN?

Vi ser det som vår främsta uppgift att dokumentera det som händer och fånga känslan kring dagen. Svaret på frågan är att vara i stunden så mycket som det går och bry er inte så mycket om oss. Då får ni en härlig överraskning när ni får bilderna.

HUR LEVERERAS BILDERNA?

Ni får bilderna på ett usb-minne skickat via posten ca sex veckor efter bröllopsdagen. Bilderna levereras i en högupplöst och en lågupplöst variant. De högupplösta bilderna använder ni om ni vill göra stora utskrifter. De lågupplösta är anpassade för webben.

HUR MÅNGA BILDER FÅR VI?

Vi skonar er från urvalsprocessen och väljer ut de bästa bilderna från dagen. Det brukar bli ca 40 bilder per fotograferad timma. Ni får såklart höra av er om ni saknar något.

NÄR ÄR DET LAGOM ATT SES FÖR ETT PLANERINGSMÖTE?

Vi träffar er gärna över en kaffe för att gå igenom dagen med er och för att lära känna er lite. Då är det bra om ni har planeringen klar i stora drag så att vi vet vad vi ska förhålla oss till. Vanligtvis är två månader till två veckor innan bröllopet lagom.

HUR GÖR VI FÖR ATT BOKA ER?