Höstbröllop 2020

dec 18, 2019
Av: Moa Almeräng

Att gifta sig på hösten kan tyckas lite vågat. Ens tankar förs ofta till regn och kalla vindar. Men sanningen är en annan, det kan faktiskt var alldeles strålande i oktober också. Med det här blogginlägget vill vi slå ett slag för hur otroligt fint det kan vara att gifta sig på just hösten.

Många av de brudpar vi pratat med som gifter sig på hösten tycker dessutom att känslan är mer avslappnad på hösten. Man tar det mer som det kommer. Man vet att vädret kan vara kasst och att regnet kan vara ett faktum.

Brudbukett med höstfärger I Almeräng Fotografi I Bröllopsfotografer

Spana in Anna och Niklas bröllop. De gifte sig på Stora Holm säteri i mitten av oktober. Porträtten tog vi precis i närheten innan alla festligheter drog igång. Oktober är en alldeles utmärkt månad för att de där riktigt mustiga höstfärgerna ska ha gjort entré och porträtten kan verkligen bli något utöver det vanliga. Ett tips är att välja en bukett där de varma tonerna gärna återkommer.

Vill ni boka oss till ert bröllop 2020: klicka här

Höstbröllop vid Stora Holm Säteri I Almeräng Fotografi I Bröllopsfotograf Göteborg

Vigseln ägde rum i byggnaden ni ser nedan och festen rakt över gården. En helt perfekt plats att bjuda in sina närmsta till. Mingel kunde pågå både inomhus och utomhus vilket är att föredra den här årstiden.

Vigsel vid Stora Holm Säteri i Göteborg I Almeräng Fotogafi
Mingel vid Stora Holm Säteri I Almeräng Fotografi I Fotograf bröllop

Höstljuset

När solen skiner på sommaren är den väldigt stark och den står högt på himlen. Det här betyder hårda skuggor och kisande ögon och som fotograf har man lite av en utmaning att få till den där mjuka känslan. Men när solen skiner på hösten är det något helt annat. Då står solen lågt och det där ljuset man gärna vill ha i en bild infinner sig. Det man bör tänka på när man gifter sig på hösten är att det inte går att fota porträtt allt för sent på dagen. Det blir ju mörkt rätt tidigt, i varje fall senare på hösten. Här kan ni se vilket härligt kram-kalas Maggie och Eric fick när de gifte sig på Marstrand i början av oktober.

Marstrands kyrka I Almeräng Fotografi I Två bröllopsfotografer
Kramkalas utanför Marstrands kyrka I Bröllop på hösten I Almeräng Fotografi

Porträtt inomhus

Bröllop på Åminne Bruk I Almeräng Fotografi I Bröllopsfotograf Värnamo

Om vädret inte tillåter en porträtt-session utomhus eller om det känns skönt att varva lite för att inte frysa allt för mycket så är detta absolut ett alternativ. Byggnaden behöver ha visst ljusinsläpp och helst någon typ av charm eller stil. Men det mesta kan faktiskt räknas som charmigt med ett brudpar i centrum. Så här blev det när vi fotade i ett gammalt bruk i Värnamo i slutet på september.

Bröllopsporträtt på Åminne Bruk I Almeräng Fotografi I Bröllopsfotograf Värnamo

Vind & vatten

Omfamna det! Det kanske blåser och är kallt men vad gör det. Du gifter dig en gång och det här kommer bli den varmaste dagen i ditt liv (bildligt talat alltså).

Höstbröllop vid Långedrag, Göteborg I Almeräng Fotografi I Bröllopsfotograf
Kyligt höstbröllop vid Saltholmen i Göteborg I Almeräng Fotografi
Bröllopsporträtt vid havet I Långedrag, Göteborg I Almeräng Fotografi

Av: Moa Almeräng, dec 18, 2019

Senaste inläggen